Haircon2024

Scientific Programme

Day 1

Session 1 : Consultation And Decision-Making Skills In HT

Dealing With Unrealistic Expectations And Knowing When Not To Operate

Moderator- Dr Ganesh Krishnan
Time
Event
Speaker Name
Duration

8:45 – 8:52 Am

Art Of Matching Patient Expectations With Reality

Dr Sandeep Sattur
7 Min

8:53 – 9:00 Ama

Planning HT For Patients Younger Than 25 Years – When And How

Dr Kapil Dua

7 Min
9:01 – 9:08 Am

Planning HT For Grade 6 And 7 With FUE And Body Hair

Dr Anil Garg
7 Min

9:09 – 9:16 Am

Planning HT For Grade 6 And 7 With Combination Of FUT And FUE
Dr Manoj Khanna
7 Min
9:17 – 9:24 Am

Planning HT For Female Patients- When And How

Dr Suneet Soni

7 Min

9:25 – 9:40 Am

Discussion

15 Min

Session 2 : Hairline

Designing Aesthetic Hairlines

Moderator- Dr Mayank Singh
Time
Event
Speaker Name
Duration
9:41 – 9:48 Am
Basics Of Male Hairline Design
Dr Bhawna Bhardwaj
7 Min
9:49 – 9.56 Am
Designing Age-Appropriate Hairlines
Dr Mayank Singh
7 Min
9:57 – 10:04 Am
Hairline Design In Females
Dr Aman Dua
7 Min
10:05 – 10:12 Am
Creating Temporal Triangles
Dr Ganesh Krishnan
7 Min
10:13 – 10.30 Am
Discussion
17 Min
10:31 -10:40 Am
Coffee Break
Session 3 : Donor Area

Concept Of Donor Preservation And Finite Grafts

Moderator- Dr Aman Dua
Time
Event
Speaker Name
Duration
10:41- 10:48 Am
Mathematics Of Donor Supply Of Scalp
Dr Pradip Atodaria
7 Min
10:49 – 10:56 Am
Coverage Value – A Useful Concept
Dr Kinnar Kapadia
7 Min
10:57 – 11:04 Am
Donor Preservation In FUT
Dr Vikram Singh Rathore
7 Min
11:05 – 11:12 Am
Donor Preservation In FUE
Dr Seema Garg
7 Min
11:13 – 11:30 Am
Discussion
17 Min
11:31 – 11:40 Am
Sponsored Session: Oral Tofacitinib
Dr Naveen Thomas
10 Min
Session 4 : Hair Practice

Adding Skills to Increase Your Practice

Moderator- Dr Sukhbir Singh
Time
Event
Speaker Name
Duration
11:41- 11:48 Am
Hair Transplant in Primary and Secondary Cicatricial Alopecias
Dr Amit Kerure
7 Min
11:49 – 11:56 Am
Beard And Moustache Restoration
Dr Aman Dua
7 Min
11:57 – 12:04 Pm
Hair Transplant In Eyebrow And Eyelash
Dr Sukhbir Singh
7 Min
12:05 – 12:12 Pm
HT In Communicable Disease Positive Patients
Dr Aparna Acharya
7 Min
12:13- 12:25 Pm
Discussion
12 Min
12:25 – 01:00 Pm
Inaugural Function: Chief Guest Dr (Prof). S.Raja Sabapathy- Chairman Ganga Hospitals – Coimbatore

01:00-02:00 Pm
Lunch

Session 5 : Operation Theatre Quality Control

Maintaining Operation Theatre Standards

Moderator- Dr Arika Bansal
Time
Event
Speaker Name
Duration
02:01- 02:08 Pm
Sterilization And OT Protocols
Dr Vikram Kumar
7 Min
02:09 – 02:16 Pm
Training And Monitoring Of OT Technicians
Dr Anil Garg
7 Min
02:17- 02:24 Pm
FUE Machines And Punches – How To Choose
Dr Aniketh Venkataram
7 Min
02:25- 02:40 Pm
Discussion
12 Min
Session 6 : Pharmacotherapy In Hair Restoration

To Understand Role Of Various Medications Used In Treatment Of Hairloss

Moderator- Dr Venkataram Mysore
Time
Event
Speaker Name
Duration
02:41- 02:51 Pm

Sponsored Talk –  Oral Minoxidil

Dr Jayanthi
7 Min
02:52 – 02:59 Pm
A Review Of Minoxidil Boosters
Dr Nitin Barde
7 Min
03:00- 03:07 Pm
Dustasteride – Mesotherapy / Injectables
Dr Shuken Dashore
7 Min
03:08 – 03:15 Pm
How Common Are Pericardial Effusions With Oral Minoxidil Therapy
Dr Aditya Gupta
7 Min
03:16 – 03:23 Pm
Nutritional Supplements In Hair Loss – Justified Or Not?
Dr Rajesh Rajput
7 Min
03:24 – 03:31 Pm
Non Minoxidil Topicals
Dr Kumaresan
7 Min
03:32 – 04:02 Pm

Panel Discussion On Evidence Based Pharmacotherapy In Hair Restoration

Dr Jayanti
Dr Shuken Dashore Dr Sandeep Sattur
Dr Kumaresan
Dr Nitin Barde Dr Nirmal

30 Min
04:03 – 04:20 Pm
Coffee Break And Exhibit Visit
17 Min
Session 7 : Adjuvant Treatments In Hair Restoration

To Understand More About Adjuvant Therapies

Moderator – Dr. Nilofer Farjo
Time
Event
Speaker Name
Duration
04:21- 04:28 Pm
PRP In Practical Use- How, When And Which Method?
Dr Ashish Dalal
7 Min
04:29- 04:36 Pm
TRICHOPAT- Revolutionizing Hair Growth With Bio Mechanical Stimulation
Dr Karthik Raja
7 Min
04:37- 04:44 Pm
Scalp PDO Threads A Novel Therapy For Hair Restoration
Dr Pradeeep Kumari
7 Min
04:45- 04:52 Pm
Dermarollers In Hair Restoration

Dr Niranjana Raj

7 Min
04:53- 05:00 Pm
Botox For Hair Restoration
Dr Nitin Jain
7 Min
05:01- 05:20 Pm
Panel Discussion
All Speakers
20 Min
05:21- 05:36 Pm
Sponsored Session : Capilla Longa
Dr Nirmal
15 Min

05:37-06:45 Pm

Central Council Meeting
8 Pm Onwards
Welcome Dinner
17 Min

Day 2

Time
Event
Speaker Name
Duration
8:00- 9:00 Am
PRP
Dr Sukhbir Singh
1 Hour
FUT Technique
Dr Manoj Khanna
Implanters
Dr Shalini Malhotra
FUE Technique
Dr Seema Garg
SMP
Dr Preeti Saraswat
Graft Preservation
Dr Anil Garg
Staff Training And Management
Dr Venkataram Mysorea
Female Hair Transplant
Dr Aman Dua
Pharmacotherapy In Hair Transplant
Dr Sandeep Sattur
Managing Complications Of HT
Dr Sumit Agarwal
Session 8 : Diagnosis Of Hair Loss

Various Tools That Aid In Reaching To A Correct Diagnosis

Moderator – Dr Aniketh Venkataram
Time
Event
Speaker Name
Duration
9:05- 9:12 Am
History Taking -What Not To Miss
Dr Vasan
7 Min
9:13- 9:20 Am
Examination Of A Patient With Hairloss
Dr Urvashi Chandra
7 Min
9:21-9:28 Am
Trichoscopy- An Essential Tool
Dr Nirmal
7 Min
9:29-9:36 Am
Scalp Biopsy In Hair Practice
Dr Uma
7 Min
9:37-9:55 Am
Discussion
18 Min
Session 9 : Refining The Surgical Technique

To Understand Various Ways To Improve The Results

Moderator – Dr Seema Garg
Time
Event
Speaker Name
Duration
09:56- 10:03 Am
How To Minimise FUT Scar
Dr Radha Rani
7 Min
10:04- 10:11 Am
Learning FUT- Need Of The Hour?
Dr Manoj Khanna
7 Min
10:12- 10:19 Am
Comparison Of Oscillating With Rotating Motion During FUE Harvest
Dr Kapil Dua
7 Min
10:20- 10:35 Am
Discussion
15 Min
10:36 – 10:46 Am
ISHRS Session
10 Min
10:47- 11:00 Am
Coffee Break And Visit To Exhibits
Session 10 : Safe Anaesthesia

To Know Dosage, Toxicity And Correct Techniques Of Using Local Anaesthesia

Moderator – Dr Madura
Time
Event
Speaker Name
Duration
11:01 -11:08 Am
Local Anaesthesia Sensitivity Test – Interpretation And Further Management
Dr Shalini Malhotra
7 Min
11:09 -11:16 Am
Learning FUT- Need Of The Hour?
Dr Syed Mubashir (Recorded)
7 Min
11:17-1:25 Am
Managing Anaesthesia In Body Hair Harvest
Dr Sukhbir Singh
7 Min
11:26 -11:46 Am
Discussion
20 Min
11:47- 12:17 Pm
Golden Peacock Oration
Dr Nilofer Farjo
30 Min
” Biotech Update In Hair Growth-My 30 Years In Hair Biology Research”
Session 11 : Emergencies In HT

Emergency Preparedness

Moderator – Dr Vikram Kumar
Time
Event
Speaker Name
Duration
12:18- 12:25 Pm
Basic Life Support
Dr Aparna Acharya
7 Min
12:26 – 12:33 Pm
Emergencies In HT
Dr Indu Sattur
7 Min
12:34 – 12:41 Pm
Deaths In HT- Preparedness And Prevention
Dr Madura
7 Min
12:42 -01:02 Pm
Discussion
20 Min
1:02 – 2:00 Pm

Lunch Break

Session 12 : Medico Legal Aspect Of Hair Transplant

Understanding How To Remain Medico Legally Safe

Moderator – Dr Manoj Khanna,

Dr Aman Dua

Time
Event
Speaker Name
Duration
2:01- 2:11 Pm
Ghost Surgeries And Medico Legal Liabilities
Dr Sandeep Sattur
10 Min
2:12- 2:22 Pm
Few Medicolegal Cases And What Do They Teach Us
Dr Venkataram Mysore
10 Min
2:23- 2:41 Pm
Staying Safe Medico Legally
Dr Ravi Shankar – Family Physician & Medico-Legal Consultant
18 Min
2:42- 2:57 Pm
Discussion
15 Min
Session 13 : Managing Complications In HT

Getting Knowledge About Prevention And Treatment Of Complications

Moderator – Dr Anil Garg
Time
Event
Speaker Name
Duration
2:58- 3:05 Pm
Intraoperative Complications- A Case Series Of 20 Patients
Dr Deepak Devakar
7 Min
3:06 – 3:13 Pm
Managing Scalp Necrosis
Dr Nitin Barde
7 Min
3:14- 3:21 Pm
Managing Botched Hairline
Dr Suneet Soni
7 Min
3:22- 3:29 Pm
Poor Outcomes of HT And Their Analysis
Dr Venkataram Mysore
7 Min
3:30- 3:44 Pm
Discussion
14 Min
3:45- 4:00 Pm
Coffee Break